Bexleyheath Shopping Centre

Hatmet were appointed to construct, manufacture and install display cases, ceilings, decoration, floor and wall finishes. Bexleyheath Shopping Mall, which was part of the Capital & Regional Plc. The project was undertaken whilst the shopping was open and therefore no loss of trade.

The works were to refresh the existing mall decor and add new display cases which were designed to use wraps, screens and prints that were interchangeable and could promote advertisements throughout the year.  Due to the large voids within the centre, Hatmet installed smoke columns and smoke venting which required Brimlow McSweeney Architects to design around the fire strategy and existing structures.  The design used Polycarbonate sheets hung from new metal structures with new mechanical services to be incorporated within the ceilings and wall linings.  The design allowed large amounts of natural light into the Centre with natural ventilation for heat and smoke venting.

Client Capital and Regional Plc
Project Mall Refurbishment Works
Location Bexleyheath, Kent
Programme 28 weeks
Architects Brimlow McSweeney Associates

Home / Showcase / Bexleyheath Shopping Centre
Share