Thameslink Station, St Pancras

Hatmet played an integral part in the £800m architectural refurbishment of St Pancras International station.  A key component of the redevelopment of St Pancras site was the internal design package of the new sub-surface Thameslink station.

The project included specialist fit out works and Hatmet were contracted by Union Railways North (URN), a subsidiary of London and Continental Railways (LCR) to design, manufacture and install bespoke suspended ceilings throughout the platform areas, foyer and ticket office.  In addition to meeting the architect’s creative design brief, the high specification ceilings had to meet stringent regulatory requirements.  Constructed from stainless steel and with decorative plaster finishing, the ceilings combine high functionality with clean and contemporary visual styling.  As one of the UK’s busiest transport hubs, St Pancras remained fully functioning throughout the redevelopment works. With extensive experience in managing large projects, and a reputation for on time project delivery, the Hatmet team worked flexibly during non-peak hours and weekends to limit impact on the travelling public.

Location St Pancras, London
Project Thameslink Station

Home / Showcase / Thameslink Station, St Pancras
Share