Project

Broadcasting House

The BBC asked Hatmet to design, manufacture and install a set of three helical staircases within its flagship building. Helical staircases climb in a delicate and graceful curve, combining minimal design with maximum visual impact and practicality, and are often used as statement items in large spaces. Working with sister company Gillespie UK, we delivered the project, from manufacturing to installation and decoration, in a space of just 8 weeks.

This prestigious project was complex in nature, requiring staircases of three different sizes to be installed between landings with a maximum span of 8.5 metres. In order to deliver the clients expectations Hatmet had to design bespoke equipment facilitating access to the site. The fact that we were able to do so without straying from the budget or timetable allocated was a testament to our rigorous pre-construction process, and the well-established supply lines we can access.

The staircases were finished with a bespoke Glass Reinforced Gypsum (GRG) product. This co-ordinates with the existing lighting and allows ease of movement throughout the atrium areas linked by the staircases.

When the project had been delivered it was met with high levels of acclaim from the client, the architects Shepperd Robson and all other parties involved.